Akademik Başarı

16 Ağustos 2017 Çarşamba

Fakültemiz akademik personeli, Dr. Övgü Ceyda YELGEL Avrupa Birliği 7. Çerçeve programınca desteklenen “Atomik Boyutta İnce Kristal Tabanlı Yeni Nesil Materyellerin Mimarisi başlıklı ve 14 milyon avro bütçeli araştırma projesinin çalışmalarına katkı sağlamak üzere Manchester Üniversitesi Ulusal Grafen Enstitüsü’nde 1 yıl süre ile görevlendirilmiştir. Proje 2010 yılında Fizik Nobel ödülü sahibi olan Prof. Andre Geim ve Prof. Konstantin Novoselov liderliğinde yürütülecektir. Projede iki boyutlu yeni nesil malzemelerin araştırılması hem deneysel hemde teorik olarak yapılacaktır. Projenin yu¨ru¨tu¨leceği ev sahibi kurum, dünya çapında grafen ve iki boyutlu malzemelerin araştırılması ve ticarileştirilmesi alanında ulusal bir merkez olup bilim insanlarının doğrudan endüstri ortaklarıyla buluşturabilmekte ve proje sonucunda üretilen yeni nesil malzemelerin ticarileştirilmesini sağlamaktadır. Değerli hocamızı, bilim dünyasına yapacağı katkılardan dolayı tebrik ediyoruz.